In de galerie zijn wisselende exposities te zien.
De tot nu toe geplande tentoonstellingen treft u hieronder aan.


30 september – 25 november 2019

Expositie van Mirjam Furgler en Els Dekker-Rietmulder (aangevuld met 2 werken van Nanang Lugonto).

In oktober en november staan er beeldjes van keramiek en prachtige sprookjestaferelen van Alice in Wonderland. Deze zijn allen van de hand van Mirjam Furgler, geboren te Hilversum inmiddels al weer een tijd woonachtig in Den Haag.
Zij heeft een aantal jaren keramieklessen gevolgd. Ondertussen is zij aan het werk gegaan met mallen die zij maakt van speelgoed waar zij gietklei in giet. Deze creaties worden op zeer hoge temperatuur gebakken en gedecoreerd met glazuur of ander materiaal. Zo is ieder poppetje uniek en heeft zij een heel eigen stijl ontwikkeld.
Zij maakt ook handgevormde beeldjes, keramiek-kaarten en schaaltjes met kleurrijk glazuur.

Deze maanden hangen er alleen maar schilderijen van bloemen aan de muren, geschilderd door Els Dekker-Rietmulder. Zij heeft in deze schilderijen allerlei materiaal gebruikt om zo een 3D-effect te creëren. Zo zijn er diverse schilderijen met aluminiumfolie, met papier en zand en zelfs met draden uit een zwabber!

Er hangen ook twee werken van Nanang Lugonto. Nanang werd geboren in 1972 in Bunyuwangi, Oost-Java, Indonesië. Hij is een autodidactische schilder. Hij is actief op vele kunsttentoonstellingen in Indonesië. Zijn werk wordt verzameld in en buiten Indonesië.


2 september – 30 september 2019
Expositie van Margriet Vegt – Van Delft

Margriet is geboren in Den Haag, bijna tussen de bloemen in de bloemenzaak van haar ouders. Vandaar haar belangstelling voor het schilderen van bloemen en mooie kleurencombinaties, verwerkt in stillevens. De natuur is een grote inspiratiebron voor haar, vooral de zee, de duinen en het polderlandschap schildert zij graag.

Ook bomen hebben haar speciale aandacht, hun grillige vormen, vooral als ze kaal zijn, zijn bijzonder boeiend. De opmerking van iemand: “Als ik naar jouw schilderijen kijk, zie ik daarin de overweldigende pracht van de natuur weerspiegeld”, geeft precies weer wat zij wil uitdrukken. Om inspiratie op te doen trekt zij er vaak op uit om te schetsen en foto’s te maken. Portretten maakt zij ook, vooral van kinderen waarbij zij vooral let op de ogen.

Vanaf haar vroege jeugd heeft zij altijd veel getekend. Pas de laatste 15 jaar is het schilderen steeds belangrijker geworden. Zij heeft een aantal jaren les gehad van een kunstschilder en verschillende cursussen gevold, maar noemt zichzelf nog steeds autodidact.

Zij schildert voornamelijk met olieverf maar een enkele keer ook met acryl, op doek. Ook werkt zij op papier, met aquarel, olieverf of acryl.

Meer informatie over Margriet via : wima.vegt@kpnmail.nl of 06 108 267 12


5 augustus – 30 september 2019
Expositie van Ger Vermaesen. In de vitrine is divers werk tentoongesteld.

Ger heeft zijn opleiding genoten in Engeland aan het Croydon College of Art (BA) in Londen. Zijn inspiratie vindt hij in diverse kunststromingen en, voor wat betreft zijn huidige werk, gewoon op straat. 

Bij de Renaissancisten en Pré-Raphaelieten is het de bewondering voor de ambachtelijke techniek die inspiratie brengt. Een techniek die in de weergave samengaat met de uitgesproken emotie van een vaak  romantisch verhaal. 
De Impressionisten spreken hem geweldig aan door de vlotte schildertechniek en de weergave van de schoonheid en charme van het alledaagse. Russische realisten paren deze aandacht voor de werkelijkheid vaak weer aan het professioneel ambachtelijk schilderen en horen zo ook in het rijtje van inspiratiebronnen thuis. 

De onderwerpen van zijn schilderijen vindt Ger dan ook in onze huidige tijd, in de stad. Muurschilderingen (Street Art) en modestijlen als Punk en Grunge raken steeds opnieuw zijn oog en hart en worden uitgewerkt in schilderijen met een wisselwerking tussen realisme en fantasie. Zo worden aansprekende vrouwen neergezet die non-conformisme en wat rebellie uitstralen. Vrouwen die kracht samen laten vloeien met vrouwelijkheid.

Compositie, kleur en vooral ook licht, zijn de boeiende aspecten die tijdens de uitwerking en in het uiteindelijk resultaat, een grote plaats innemen. Ger Vermaesen geeft ook cursussen in model- en portrettekenen en in schilderen en tekenen  in Oud Woelwijck, Voorschoten.  

Meer informatie over Ger: via www.vermaesen.com of 06-45492296.


Ook hangen er een tweetal werken van de Amerikaanse kunstschilder Allen. Hij is geboren in 1978 in Seattle. Zijn schilderijen worden gemaakt door middel van kwasten & paletmes. Hij maakt voornamelijk stadsgezichten en stranden, zowel abstract als figuratief.


1 juli – 5 augustus 2019
Expositie van Iris Belfroid en Els Dekker-Rietmulder (aangevuld met 2 werken van de Amerikaanse kunstschilder Allen)

In juli exposeert Iris Belfroid haar mooie natuurstenen beelden in de galerie.
Zij is al sinds haar jeugd graag creatief bezig. Later is zij zich meer specifiek met boetseren en beeldhouwen gaan bezighouden op de Vrije Academie Vlietstreek in Voorschoten ( late B + C ).|In het begin was dat vooral boetseren en afgieten in verschillende soorten cement. Haar uitgangspunt was figuratief waarna zij de vorm ging vereenvoudigen, zoekend naar mooie lijnen. De laatste jaren werkt zij vooral in steen en zoekt daarin naar vormen en lijnen die haar aanspreken, meestal toch resulterend in een vorm geïnspireerd door de natuur.

Het werk dat nu in de galerie te zien is is deels recent, deels van wat langer geleden. Zij is met sommige van de oudere werkjes opnieuw aan de slag gegaan nadat zij ze had bekeken met ‘nieuwe’, wat kritischer ogen.

Meer informatie over Iris: via irisbelfroid@casema.nl


Aan de muren hangen grote kleurrijke vergezichten van Els Dekker-Rietmulder. Zij heeft zich hierbij laten inspireren door de foto’s die zij heeft gemaakt tijdens haar vakanties in het buitenland. De werken doen wat surrealistisch aan door het kleurgebruik, de compositie en het gebruik van materialen in sommige schilderijen.
Zij is lid van Kunstgenootschap Vlietstreek en van het NABK.
Meer informatie over Els: www.elsrietmulder.nl / 06-46167550.


Er hangen ook een tweetal werken van de Amerikaanse kunstschilder Allen. Hij is geboren in 1978 in Seattle. Zijn schilderijen worden gemaakt door middel van kwasten & paletmes. Hij maakt voornamelijk stadsgezichten en stranden, zowel abstract als figuratief.


3 juni – 1 juli 2019
Expositie van Mieke Bijkerk-Hanse en Els Dekker-Rietmulder

In juni exposeert Mieke Bijkerk-Hanse met glasobjecten in de vitrine.
Voor elk object maakt zij eerst een ontwerp op papier en past het aan tot zij tevreden is. Zij zoekt het glas uit, het is altijd moeilijk om uit zoveel mooie kleuren iets te vinden. Daarna snijdt zij de vormen en legt alles op en naast elkaar. Dan gaat het op de ovenplaat in de glas oven tot 750- 800 graden C. Het afkoelen gaat langzaam omdat er anders breuk ontstaat.
Sommige glasobjecten kunnen staan, andere kan men voor het raam of aan de muur hangen. De prijzen hangen af van het soort glas wat gebruikt is. Zij werkt graag met glas omdat zij de kleuren zo mooi vind en altijd heel benieuwd is hoe het uit de oven komt. Het blijft spannend.
Meer informatie over Mieke Bijkerk-Hanse: 071 5619223 of bijkerkhanse@kpnmail.nl.


Er hangen grote kleurrijke vergezichten van Els Dekker-Rietmulder. Zij heeft zich hierbij laten inspireren door de foto’s die zij heeft gemaakt tijdens haar vakanties in het buitenland. De werken doen wat surrealistisch aan door het kleurgebruik, de compositie en het gebruik van materialen in sommige schilderijen.
Zij is lid van Kunstgenootschap Vlietstreek en van het NABK.
Meer informatie over Els: www.elsrietmulder.nl / 06-46167550.


3 mei – 31 mei 2019
Expositie van Hélène Doornebal en Geraldine Olsen

De serie schilderijen van Hélène heet ‘Restanten van een tuindersdorp’. De schilderijen vertellen het verhaal van het verdwijnen van een hele cultuur in het dorp Leidschendam. Dit was vroeger een tuinbouw-gemeente maar daar is nu niets meer van over. De laatste houten kas staat in de tuin van Hélène.
Zij heeft van verschillende docenten les gehad en na een verkorte opleiding in Leiden is zij schilderles gaan geven. Dit doet zij nu al bijna 10 jaar.
Zij is lid van Kunstgenootschap Vlietstreek.
Meer informatie over Hélène via www.kgvlietstreek.nl
Telefonisch bereikbaar op 06 24 83 69 92


Geraldine Olsen exposeert een aantal beelden in de vitrine en buiten de vitrine staan wat grotere exemplaren.
Zij is autodidact. Sinds 2006 bezig met keramiek. Veel workshops gevolgd in binnen- en buitenland. Zij is zich gaan toeleggen op het handvormen waarin alle keramiektechnieken de revue passeren. Zij geeft cursussen en workshops in haar atelier in Voorschoten.
Zij is lid van Kunstgenootschap Vlietstreek, KuCo en Art & Jazz.
Meer informatie over Geraldine via geraldineolsen.blogspot.nl
Telefonisch bereikbaar op 06 13 52 34 19


5 april 2019 – 3 mei 2019
Openingstentoonstelling van Els Dekker-Rietmulder