In de galerie zijn wisselende exposities te zien.
De tot nu toe geplande tentoonstellingen treft u hieronder aan.


1 juli – 5 augustus 2019
Expositie van Iris Belfroid en Els Dekker-Rietmulder (aangevuld met 2 werken van de Amerikaanse kunstschilder Allen)

In juli exposeert Iris Belfroid haar mooie natuurstenen beelden in de galerie.
Zij is al sinds haar jeugd graag creatief bezig. Later is zij zich meer specifiek met boetseren en beeldhouwen gaan bezighouden op de Vrije Academie Vlietstreek in Voorschoten ( late B + C ).|In het begin was dat vooral boetseren en afgieten in verschillende soorten cement. Haar uitgangspunt was figuratief waarna zij de vorm ging vereenvoudigen, zoekend naar mooie lijnen. De laatste jaren werkt zij vooral in steen en zoekt daarin naar vormen en lijnen die haar aanspreken, meestal toch resulterend in een vorm geïnspireerd door de natuur.

Het werk dat nu in de galerie te zien is is deels recent, deels van wat langer geleden. Zij is met sommige van de oudere werkjes opnieuw aan de slag gegaan nadat zij ze had bekeken met ‘nieuwe’, wat kritischer ogen.

Meer informatie over Iris: via irisbelfroid@casema.nl


Aan de muren hangen grote kleurrijke vergezichten van Els Dekker-Rietmulder. Zij heeft zich hierbij laten inspireren door de foto’s die zij heeft gemaakt tijdens haar vakanties in het buitenland. De werken doen wat surrealistisch aan door het kleurgebruik, de compositie en het gebruik van materialen in sommige schilderijen.
Zij is lid van Kunstgenootschap Vlietstreek en van het NABK.
Meer informatie over Els: www.elsrietmulder.nl / 06-46167550.


Er hangen ook een tweetal werken van de Amerikaanse kunstschilder Allen. Hij is geboren in 1978 in Seattle. Zijn schilderijen worden gemaakt door middel van kwasten & paletmes. Hij maakt voornamelijk stadsgezichten en stranden, zowel abstract als figuratief.


3 juni – 1 juli 2019
Expositie van Mieke Bijkerk-Hanse en Els Dekker-Rietmulder

In juni exposeert Mieke Bijkerk-Hanse met glasobjecten in de vitrine.
Voor elk object maakt zij eerst een ontwerp op papier en past het aan tot zij tevreden is. Zij zoekt het glas uit, het is altijd moeilijk om uit zoveel mooie kleuren iets te vinden. Daarna snijdt zij de vormen en legt alles op en naast elkaar. Dan gaat het op de ovenplaat in de glas oven tot 750- 800 graden C. Het afkoelen gaat langzaam omdat er anders breuk ontstaat.
Sommige glasobjecten kunnen staan, andere kan men voor het raam of aan de muur hangen. De prijzen hangen af van het soort glas wat gebruikt is. Zij werkt graag met glas omdat zij de kleuren zo mooi vind en altijd heel benieuwd is hoe het uit de oven komt. Het blijft spannend.
Meer informatie over Mieke Bijkerk-Hanse: 071 5619223 of bijkerkhanse@kpnmail.nl.


Er hangen grote kleurrijke vergezichten van Els Dekker-Rietmulder. Zij heeft zich hierbij laten inspireren door de foto’s die zij heeft gemaakt tijdens haar vakanties in het buitenland. De werken doen wat surrealistisch aan door het kleurgebruik, de compositie en het gebruik van materialen in sommige schilderijen.
Zij is lid van Kunstgenootschap Vlietstreek en van het NABK.
Meer informatie over Els: www.elsrietmulder.nl / 06-46167550.


3 mei – 31 mei 2019
Expositie van Hélène Doornebal en Geraldine Olsen

De serie schilderijen van Hélène heet ‘Restanten van een tuindersdorp’. De schilderijen vertellen het verhaal van het verdwijnen van een hele cultuur in het dorp Leidschendam. Dit was vroeger een tuinbouw-gemeente maar daar is nu niets meer van over. De laatste houten kas staat in de tuin van Hélène.
Zij heeft van verschillende docenten les gehad en na een verkorte opleiding in Leiden is zij schilderles gaan geven. Dit doet zij nu al bijna 10 jaar.
Zij is lid van Kunstgenootschap Vlietstreek.
Meer informatie over Hélène via www.kgvlietstreek.nl
Telefonisch bereikbaar op 06 24 83 69 92


Geraldine Olsen exposeert een aantal beelden in de vitrine en buiten de vitrine staan wat grotere exemplaren.
Zij is autodidact. Sinds 2006 bezig met keramiek. Veel workshops gevolgd in binnen- en buitenland. Zij is zich gaan toeleggen op het handvormen waarin alle keramiektechnieken de revue passeren. Zij geeft cursussen en workshops in haar atelier in Voorschoten.
Zij is lid van Kunstgenootschap Vlietstreek, KuCo en Art & Jazz.
Meer informatie over Geraldine via geraldineolsen.blogspot.nl
Telefonisch bereikbaar op 06 13 52 34 19


5 april 2019 – 3 mei 2019
Openingstentoonstelling van Els Dekker-Rietmulder